Om Vaneinstituttet

Vaneinstituttet er en podcast om psykologi, adfærd og vaner. Den er skabt af Adfærdspsykolog, Anders Colding-Jørgensen.

Vaneinstituttet – en podcast om psykologien bag dine vaner

Hvilken strategi bruger du, når du vil ændre vaner? De fleste mennesker bruger strategi der hedder “at tage sig sammen”. Det er en ret anstrengende måde at forsøge at ændre sine vaner på – til gengæld virker den ikke ret godt.

Dine vaner er en livsnødvendig del af dig og lige meget hvilken vane du har, så har den altid et formål – også selvom du ikke helt kan få øje på det. Vaner følger nemlig ikke altid den logik som din fornuft gør. Og hvis du prøver at ændrer dine vaner, uden at have nøglen til at forstå dem, er det måske ikke så underligt at du ofte fejler.

Denne podcast vil give dig netop den vanebevidsthed, som gør at du i fremtiden vil være bedre til at forstå de vaner, som ellers kan virke så ulogiske og forkerte. Og at ændre – eller i hvert fald påvirke dem.

Det er ikke en magisk podcast, der kan få dig til at blive helt fri af uønsket adfærd – sådan fungerer mennesker ikke. Men det er en podcast som kan lære dig om psykologi og vaner og hjælpe dig med at opdage – og sætte ord på – en masse, du måske aldrig havde tænkt på før.

Og endelig er det jo også bare en podcast der vil underholde dig med noget interessant lyd, når du pendler, laver mad eller bare vil høre noget klog radio.

Vaneinstituttet er en stramt produceret podcast, hvor jeg leger lidt med universitetsmetaforen. Her hedder sæsonerne “semestre” og episoderne “lektioner”. Og der er ingen gæster.

I stedet er der pointer og et forløb, som vil føre dig til en større vanebevidsthed, hvis du følger med. Derfor er Vaneinstituttet også en podcast, man lytter fra begyndelsen.

Podcasten er blevet til med gode menneskes hjælp. Den skabes af Anders Colding-Jørgensen og du kan høre den her.