S3/E1: Hov, et egern!

Et kig på vores skærmvaner (og på en bogtitel der gik helt galt)

Vi begynder denne sæson med at tage fat i et emne, som aldrig bliver uaktuelt. Men også et emne, som jeg selv har holdt en pause fra et par år. Nemlig: dig og dine skærmvaner.

Det gør vi ikke ved at kaste os ud i mudderkastningen mellem læger, psykologer og medieforskere. vaneinstituttet er jo ikke en politisk organisation, men et sted hvor du bliver klogere på dig selv.

Derfor ser vi på psykologien bag dine digitale vaner. Det gør vi blandt andet ved at bruge bogen, Hov, et egern!, som udkom på Gyldendal i 2019. Du kan jo sen den som en slags pensum. Det var mig der skrev bogen – og også mig der ikke fik stoppet den mærkelige titel. Men det kan du alt sammen høre mere om i denne lektion, hvor du også skal lære om begrebet, “det åbne feeback loop”, og hvorfor det er så vigtigt for dine tjekkevaner.

I de kommende lektioner, kigger vi på flere af de mekanismer der påvirker dit forhold til din mobil. Men du kan også læse i forvejen i bogen,

I podcasten nævner jeg mit udkast til en forside som ikke kom med – dengang vi alligevel endte på egernet. Den er her – ved siden af den egernforside designeren producerede. Og som jo er fin nok – bortset fra at ingen fatter hvad den handler om:

Hvis du er interesseret i at læse bogen, kan den købes hos Saxo, eller høres som lydbog, der hvor du finder den slags.