Lektion 1: Dårlige vaner findes ikke

Har du nogensinde prøvet at træffe en beslutning om at ændre din adfærd, blot for at konstatere at du alligevel ender med at gøre fuldstændig som du plejer? På trods af dine faste beslutninger.

Har du opdaget at du slet ikke kan ændre dine vaner med din viljestyrke? Og har det frustreret dig? Så vil du få forklaringen på dine dårlige vaner, her i første lektion på Vaneinstituttet, hvor vi tager fat på de helt basale kendsgerninger om dine vaner.

For ved du egentlig hvad en vane er? Eller er vaner bare en af de ting, vi ikke behøver at forklare? Alle ved jo at vaner er noget man render og gør igen og igen – uden helt at kunne forklare hvorfor, ikke. Hvad er der at forklare?

Men hvad hvis jeg nu fortalte dig at der er meget mere at sige om vaner end det – og at det meste at dit liv faktisk handler om vaner, på den ene eller anden måde?

Dette er første lektion her på Vaneinstituttet, hvor du får besvaret de spørgsmål, du aldrig har stillet om vaner.

For at kunne ændre dine vaner, må du nemlig forstå dem. forstå hvorfor du egentlig har vaner og hvornår de optræder i dit liv. Vaner er nemlig ikke en tilfældig adfærd der dukker op. De er indlærte adfærdsmønstre, der giver rigtig god mening, når du kender mekanismerne og psykologien bag. Og det er netop første skridt på din rejse imod en større vanebevidsthed og en større frihed i dit liv.

Vaneinstituttet er en podcast med adfærdspsykolog Anders Colding-Jørgensen. Det er også en podcast der handler om psykologi, adfærd og vaner.

Dette første semester består af 10 lektioner, som lærer dig at forstå, analysere og ændre dine vaner. Den er designet til at blive lyttet fra første til sidste semester og de enkelte lektioner – eller episoder, er designet til at blive hørt igen og igen.

Du kan læse mere om mig, Anders Colding-Jørgensen på virkeligheden.dk

Hvis du vil indskrives på instituttet, kan du blive det her.

Du kan også kontakte mig her og f.eks. stille spørgsmål, jeg måske bruger i en kommende episode (med din tilladelse, såklart). Jeg svarer altid på dine mails.

Jeg glæder mig til at begynde rejsen med dig. 

Jeg tror på dig.

Anders

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *