Lektion 5: Vanens vogtere og de andre dyr i skoven

Her tager vi fat, hvor vi slap i 4. lektion. Vi bruger vores viden til at stille de rigtige spørgsmål til vanen. Og så zoomer vi ind på det der sker i dig`, når din vane trækker i dig. Det betyder at vi dykker helt ned i det de følelser og tanker der er på spil, når du prøver at ændre en vane. Og lærer dig hvordan du skal håndtere dem.

For det der sker i dig, når du for prøver at ændre en vane, er nemlig langt mere forudsigeligt og almindeligt, end du måske tror. Efter denne lektion forstår du sandsynligvis en del mere om hvad der sker i dig.

Og så skal vi igen en tur i supermarkedet, hvor vi møder vanens vogtere og prøver at undgå at tage en pose chips med hjem. Selvom kreativ afdeling kommer med alle mulige gode undskyldninger. For det er jo ofte når du køber ind, dine snackevaner bliver sat igang.

Glæd dig til et godt langt afsnit med mange af de mest centrale pointer i vaneteori og vanearbejde.

Vaneinstituttet er en podcast med adfærdspsykolog Anders Colding-Jørgensen. Det er også en podcast der handler om psykologi, adfærd og vaner.

Dette første semester består af 10 lektioner, som lærer dig at forstå, analysere og ændre dine vaner. Den er designet til at blive lyttet fra første til sidste semester og de enkelte lektioner – eller episoder, er designet til at blive hørt igen og igen.

Du kan læse mere om mig, Anders Colding-Jørgensen på virkeligheden.dk

Hvis du vil indskrives på instituttet, kan du blive det her.

Du kan også kontakte mig her og f.eks. stille spørgsmål, jeg måske bruger i en kommende episode (med din tilladelse, såklart). Jeg svarer altid på dine mails.

Jeg glæder mig til at begynde rejsen med dig. 

Jeg tror på dig.

Anders

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *